Halotherapie voor paarden en huisdieren

Maytec Nederland halotherapie paarden

De paardenwereld heeft de voordelen van halotherapie inmiddels ontdekt. Voor huisdieren vindt de therapie dankzij haar bewezen waarde ook steeds meer toepassing. De zouttherapie wordt bij dieren, net als bij mensen het geval is, ingezet voor het genezen van onder andere luchtwegaandoeningen zoals hooikoorts en andere luchtweginfecties. Halotherapie kan ook paarden eczeem behandelen en helpt tegen diverse andere huidziekten. Daarnaast draagt de therapie bij aan het verhogen van de sportprestaties van paarden.

Halotherapie genomineerd horses prijs van het jaar 2018
Maytec Nederland Halotherapie Leo Huibers

Halotherapie voor paarden

De mobiele WHR Halogenerator van Maytec Nederland maakt van elke stal of box een efficiënte zoutkamer, zonder hak- of breekwerk. Installatie van de halogenerator vereist slechts een 220 V aansluiting. Dankzij het plug and play-principe is het gebruik uiterst eenvoudig en is de halogenerator niet plaatsgebonden. Het degelijke en onderhoudsarme apparaat is geschikt voor langdurig professioneel gebruik. De halotherapie generator is licht van gewicht en kan overal in uw stallencomplex worden ingezet, op het moment wanneer u dat het best uitkomt.

Dankzij de verneveling van de halogenerator kunnen ook huidziekten bij paarden optimaal worden behandeld. Denk daarbij aan paarden eczeem behandelen, staart-, manen- en zomer eczeem, huidirritaties, huidontstekingen, wonden, mok en schurft. Met de Maytec WHR halogenerator bereikt u de beste resultaten op de meest eenvoudige en doeltreffende manier, waarbij het kostenaspect, afgezet tegen de gangbare methodieken, verwaarloosbaar is. Bovendien is de werking ervan sterk luchtreinigend. Daarnaast kunnen andere mineralen aan de oplossing worden toegevoegd indien nodig, zoals magnesium.

Ervaringsverhalen van halotherapie bij paarden

Gelukkig hebben wij al vele paarden kunnen helpen met halotherapie. Voor diverse gezondheidsklachten is halotherapie aan huis geschikt. Denk bijvoorbeeld aan mok en rasp bij je paard. Ramona koos voor de behandeling met halotherapie in de stal voor een aantal van haar paarden. Dit bleek een groot succes!

Klik hier om het verhaal van Ramona te lezen

Halogenerator voor paard kopen?

Heeft u interesse in het kopen van een halogenerator? Bekijkt u onze prijzen pagina of neem direct contact met ons op.

Halotherapie voor huisdieren

Ook bij de behandeling van honden, katten en andere gezelschapsdieren worden vaak verbluffende resultaten geboekt. Na een halotherapie kuur knappen de dieren zichtbaar op. Afhankelijk van de gezondheidssituatie en de plaats waar het dier moet worden behandeld, kan gekozen worden uit de Maytec Wolly halogenerator of de Maytec WHR halogenerator De Wolly halogenerator werkt met name in op de luchtwegen en in wat mindere mate op de overige zaken, zoals de huid. De behandeling kan in elke ruimte plaatsvinden, mits deze wind- en tochtvrij is.

De Maytec WHR halogenerator is een turbogenerator, waarmee in korte tijd zowel luchtwegen als huid kunnen worden behandeld. Aangezien de WHR halogenerator een verfijnde nevel in de ruimte brengt, is deze gebonden aan een behandelplaats waar andere eisen aan worden gesteld. Gaat uw voorkeur uit naar de Maytec WHR halogenerator dan adviseren we om uw gezelschapsdier te behandelen in de badkamer of in een andere ruimte waar de nevel geen probleem vormt. De duur van de behandeling is -afhankelijk van de gezondheidsklachten van uw dier- maximaal 5 tot 15 minuten per keer.

Bij vragen omtrent de behandelduur, intensiteit en de toepassing van de mineralen en kristallen staan we u met onze ervaring graag te woord. We kunnen u ook adviseren omtrent de keuze van het apparaat en over de optimale plaatsbepaling op locatie.

Halotherapie helpt bij paarden met:

Luchtwegaandoeningen

Hooikoorts

Luchtweginfecties

COPD

Bronchitis

Astma

Verkoudheid en vastzittend slijm

Allergische klachten

Dampigheid

Eczeem

Staart-, manen- en zomereczeem

Folliculitis

Schimmelinfecties

Huidirritaties- en ontstekingen

Wonden, mok en schurft

Halotherapie helpt bij huisdieren met:

Luchtwegaandoeningen

Luchtweginfecties

COPD

Eczeem

Huidirritaties

Huidontstekingen

Wonden