Hooikoorts en zouttherapie

Zodra de zon weer vaker tevoorschijn komt, krijgen veel mensen er last van: hooikoorts. Wat is hooikoorts nu eigenlijk precies? Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën in Nederland. Het zorgt ervoor dat je lichaam overgevoelig is voor stuifmeel van bepaalde planten, grassen en bomen. De pollen die vrijkomen als deze bloeien zorgen voor een allergische reactie.

Hooikoorts kenmerken

De klachten van hooikoorts kunnen per persoon erg verschillend zijn. Zo is niet iedereen voor dezelfde pollen allergisch, waardoor je ook op andere momenten in het jaar last kunt hebben van hooikoorts. Veelvoorkomende hooikoortsklachten zijn:

  • Niesbuien
  • Loopneus
  • Jeukende en branderige ogen

Daarnaast kan de hooikoorts ervoor zorgen dat je ’s avonds slecht slaapt, weinig energie hebt, en een slechte concentratie hebt. Dit is natuurlijk erg vervelend, vooral als de klachten lang aanhouden.

Behandeling van hooikoorts

Een haloapparaat in eigen huis zorgt ervoor dat bij hooikoorts patiënten de allergische reacties afnemen.  Op deze manier creëer je een zoutkamer in huis, je hoeft dus niet voor zouttherapie behandelingen ergens naartoe. Door de zouttherapie kan er meer lucht ingeademd worden en de weerstand wordt verhoogd. Daarnaast is het voordeel dat een zouttherapie thuis behandeling volledig natuurlijk is. Geen dure medicijnen meer nodig die niet het gewenste effect gehad hebben, maar eenvoudig een haloapparaat in huis dat de lucht reinigt. Meer weten over onze halotherapie behandeling? Neem contact met ons op en samen bespreken we de beste aanpak voor uw persoonlijke situatie.