Wat is halotherapie?

Hoe werkt halotherapie bij u thuis?

Halotherapie bestaat al een lange tijd maar kent nog weinig bekendheid in Nederland. Halotherapie wordt normaal uitgevoerd in een zoutkamer. In een zoutkamer ademen patiënten lucht gemengd met zoutmineralen in. Halotherapie helpt mensen met huidproblemen, allergieën of problemen aan de luchtwegen. Denk bijvoorbeeld aan astma, COPD, hooikoorts, eczeem, psoriasis, bronchitis, keelontsteking, cystric fibrosis, bijholteontstekingen en slijm in de longen.

Gezonder leven willen we allemaal, maar het is niet altijd mogelijk om hiervoor buiten de deur behandelingen uit te laten voeren. Maytec Nederland biedt het gemak van mobiele halotherapie generators. Zo kunt u in de comfortabele omgeving van uw eigen huis de voordelen van halotherapie thuis ervaren. Zouttherapie in uw eigen huis voor alle bewoners!

Zo werkt Wolly

Het Wolly-apparaat gebruikt 100% natuurlijke kristallen met de hoogste zuiverheid (niveau 10 bij een schaal van 1 op 10). Deze kristallen worden aan het apparaat toegevoegd en er wordt vervolgens lucht over de zout kristallen aangezogen. Op deze manier wordt de lucht gezuiverd. Stofdeeltjes – die in reguliere systemen door een filter worden opgevangen – blijven achter op de kristallen.

Halogenerator Wolly verspreidt hierna de gezuiverde lucht waaraan het apparaat microscopisch kleine, voorbewerkte mineraaldeeltjes toevoegt. Na zes tot twaalf weken moeten de kristallen met heet water worden schoongespoeld, daarna kunnen ze weer worden hergebruikt. Het Wolly-kastje kan gewoon in uw woonkamer of slaapkamer gezet worden. Een paar uur in de nabijheid van het apparaat verkeren, is al genoeg om effecten te merken.

Zo werkt de WHR

Anders dan Wolly is de WHR bedoeld voor natte ruimten en heeft een lamellensysteem waar de lucht doorheen gezogen en geblazen wordt in de vorm van fijne nevel. Deze WHR is ideaal voor gebruik vóór een douche of bad en werkt erg snel. Iemand moet met de te behandelen plek op dezelfde hoogte zitten als de damp die het apparaat verlaat. Eén tot drie minuten de koude lucht inademen door neus en mond is voldoende. Bij het gebruik tegen specifieke huidproblemen geldt dat vijf of zes minuten zitten voldoende is. Bij het WHR apparaat merken mensen de positieve werking vaak direct. Na een paar behandelingen wordt er over het algemeen al resultaat geboekt.

Ook deze zouttherapie behandeling kunt u in het comfort van uw eigen huis uitvoeren. Wist u dat deze vorm van halotherapie ook zeer geschikt is voor paarden of kleinere huisdieren? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Instructievideo halogenerator Wolly