Zouttherapie bij COPD

Wat is COPD?

De ziekte COPD is een afkorting en staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte). Deze chronische longziekte zorgt ervoor dat ademen moeilijk gaat. De longen zijn beschadigd, waardoor zelfs een kleine inspanning veel moeite kan kosten.

Het zuurstofgebrek, dat door COPD veroorzaakt wordt, belemmert patiënten erg in hun dagelijks leven. Vaak gehoorde klachten zijn benauwdheid, overdadig slijm en kortademigheid.

Halotherapie en COPD

Een behandeling van halotherapie zorgt voor een verspreiding van gezuiverde lucht. Dit heeft veel positieve gezondheidseffecten, onder meer op de luchtwegen! Halotherapie is mogelijk in een zoutkamer, maar kan dankzij de halogenerator van Maytec Nederland ook in uw eigen huis uitgevoerd worden.

Een halotherapie sessie in eigen huis zorgt er bij COPD patiënten vaak voor dat het overtollige slijm in de longen minder taai wordt. Als het slijm in de longen minder taai is, is het slijm makkelijker op te hoesten  Daardoor kan het gemakkelijk opgehoest worden.

Het benauwde gevoel dat zo herkenbaar is bij COPD patiënten vermindert door de behandeling met zouttherapie. Veel voorkomende positieve effecten van zouttherapie zijn verder het verhogen van de weerstand en het verminderen van ontstekingen.

Wilt u meer informatie? Of heeft u vragen over de behandeling met onze halogenerator? Neemt u vrijblijvend contact met ons op!